Зеленский: ВСУ в Курской области создают буферную зону

Цель наступления Вооруженных Сил Украины в Курской области — «создание защитной зоны на территории противника», — заявил глава государства Украины Владимир Зеленский.

ПрезидентУкраины Украины Володимир Зеленський назвав ключовою метою наступальної операції ЗСУ у Курській області «створення буферної зони» для стримування подальших російських атак.

«Основним завданням наших оборонних дій є знищення якомога більшої кількості російського потенціалу, потенціалу війни та проведення максимуму контрнаступальної роботи. Зокрема, це стосується створення буферної зони на території агресора — нашої операції у Курській області», — заявив він у вечірному зверненні в неділю, 18 серпня.

Коментуючи ситуацію на фронті в Торецьку та на Покровському напрямку, де зараз тривають найжорстокіші бої, президент України зазначив, що за добу військові РФ скоїли десятки атак, однак ЗСУ «роблять все для збереження позицій». «Я дякую всім, хто це забезпечує. Є сьогодні гарні, потрібні нам результати у знищенні російської техніки під Торецьком», — додав Зеленський.

Окремо він звернувся до західних лідерів, закликавши їх прискорити поставки нової військової допомоги Україні. «У війні немає відпусток. Потрібні рішення, потрібна своєчасна логістика оголошених пакетів. Особливо я звертаюся зараз до Сполучених Штатів, до Великобританії, до Франції», — сказав президент України.

Наступ ЗСУ в Курській області

Збройні сили України 6 серпня розпочали наступальну операцію в Курській області. Це перший наступ такого роду з моменту початку повномасштабної загарбницької війни Росії проти України у лютому 2022 року.

9 серпня влади РФ ввели у Бєлаєв, Брянській і Курській областя м «режим контртерористичної операції». 12 серпня в. о. губернатора Курської області Олексій Смирнов заявив, що з району бойових дій були евакуйовані понад 120 тисяч осіб, і визнав контроль ЗСУ над 28 населеними пунктами регіону.

При цьому, за повідомленням начальника Генштабу ЗСУ Олександра Сирського, українські військові в Курській області взяли під контроль 82 населених пункту на площі 1150 кв. кілометрів, продвинувшись на 35 км у глиб російської території.

Наш телеграм-канал The Lithuania Литва — ваш оперативний і інформативний гід по країні.

Джерело

Теми

Володимир Зеленський війна в Україні ЗСУ Залишити коментар

Читати коментарі

Читайте также новые расследования редакции:

Максим Викторович Шкиль, украинский предприниматель, замешанный в коррупционных связях